DE HPU: UNIEKE TECHNOLOGIE

De gepatenteerde technologie van de HPU levert een extra hoog rendement op. Dat rendement wordt nog verder opgeschroefd door de restwarmte van de generator in te zetten voor verwarming. Een unieke technologie en het verklaart mede de korte terugverdientijd.

Image

HPU SYSTEEM

HPS heeft haar ontwikkelingsafdeling vanaf het begin nauw laten samenwerken met potentiële gebruikers. Dat leidde tot een aantal extra systeemvoordelen.

  • Installatieduur 1 dag
  • Schaalbaar tot enkele MW
  • Continuïteit warmteafgifte gegarandeerd

KOPPELING AAN BESTAANDE CV-INSTALLATIES

De Hydrogen Power Unit (HPU) wordt gekoppeld aan de bestaande cv-installatie. Dat kan binnen 1 dag. Dat scheelt niet alleen installatiekosten, maar maakt kostbare vervanging van leidingwerk, radiatoren en thermostaat overbodig. De Hydrogen Power Unit kan meerdere verwarmingsketels voeden en is flexibel in te zetten tot een vermogen van enkele MW.

VRAAGGESTUURDE HPU

De HPU slaat geen waterstof op, maar produceert en mengt vraaggestuurd waterstof bij via de gasaansluiting van de ketel. De restwarmte van de generator wordt weer hergebruikt voor de verwarming van de ruimtes.

ENERGIEBESPARING

De HPU heeft een hoog rendement door de gepatenteerde waterstofgenerator en benutting restwarmte. HPS heeft de generator ontwikkeld voor een verbruik van >25.000 m3 aardgasverbruik per jaar en levert jaarlijks een forse besparing aan fossiele brandstoffen en kosten op.